LOTO

LOTO eljárás egyszerűen.

A Lezárás/Kijelölés (LOTO) eljárás a legfontosabb és legalapvetőbb biztonsági intézkedések egyike és ipari környezetben elengedhetetlen. A LOTO eljárás folyamata alapfeltétel a tárolt energiák biztonságos kezeléséhez és azok szabályozásához.

Azonban, a bonyolult lezárási/kijelölési eljárások alkalmazása nem egyszerű feladat, különösen azok számára, akik különböző berendezéseken dolgoznak különböző helyszíneken. Azokon a területeken is akadályként, hátráltató tényezőként élik meg a munkatársak, ahol napi/műszakszinten magas a teljesítménykényszer és az elvárás. Egy adott berendezésen például rendszeres az átszerelés és ehhez alkalmazni kell a LOTO eljárás folyamatát, akkor könnyen érezhetjük azt, hogy a procedúra csak hátráltat – a hatékonyság és a teljesítményért cserébe feláldozzuk a sajátmagunk és mások biztonságát is.

Kiemelt fontossággal bír a megfelelő LOTO-eljárások kiválasztása, ami figyelembe veszi a veszélyeket/kockázatokat és minden energiaforrást kontroll alatt tart és mégsem akadályozza a napi munkát, hanem megnyugtatóan biztonságban tart!

  • A megfelelő LOTO-eljárások alkalmazása javítja a megfelelést és a biztonságot, így a munkavállalók számára nem csupán egy kötelező intézkedés, hanem egy hatékony és elengedhetetlen eszköz a biztonságos munkakörülmények eléréséhez.
  • A megfelelő LOTO-eljárások kialakítása és alkalmazása nagyobb biztonságot eredményez az ipari munkahelyeken, minimalizálva ezzel a balesetek és sérülések kockázatát.
  • A megfelelő LOTO folyamat kilenc alapvető és aránylag egyszerű lépésből áll (lásd itt), ennek ellenére kimondhatjuk, hogy gyakran nem használjuk megfelelően és biztonságosan.

Számtalanszor tapasztalom, hogy pl a LOTO adminisztrációs folyamata túlságosan bonyolult, és akadályozza a hatékony munkavégzést. A teljesítménykényszer miatt a munkavállaló nem megfelelően, vagy egyáltalán nem használja az eljárást! Óriási kockázat ez.

Egyes esetekben a LOTO programok nem teszik lehetővé a fizikai zárak használatát; egyes esetekben LOTO-ellenőr és aláírt engedélyek szükségesek; máshol a sok különböző színű zár használatával bonyolítják a rendszert.

Mi abban tudunk Önnek, a vállalatnak segíteni, hogy egy jól használható és biztonságos rendszer kerüljön kiépítésre. Ne feledjük: a LOTO nem szerencsejáték! Első a biztonság!

A bejegyzésben található információk csak általános tájékoztatási célokat szolgálnak, és a közzététel kezdeti időpontjában rendelkezésre álló információkon alapulnak. Nem nyilatkozunk arról, hogy az információk vagy hivatkozások teljesek vagy aktuálisak. Ez a bejegyzés nem helyettesíti a hatályos munkavédelmi szabályozások, iparági szabványok vagy más, az Ön vállalkozására és/vagy tevékenységeire vonatkozó szabványok áttekintését, és nem értelmezhető jogi vagy egyéb szakmai tanácsként vagy véleményként. Azok az érdeklődök, akiknek konkrét kérdéseik vannak a szabályozási, jogi vagy egyéb szakmai kérdésekkel kapcsolatban, kérem vegyék fel velünk a kapcsolatot. Vállaljuk, hogy optimalizáljuk meglévő Lockout/Tagout rendszerét, vagy szívesen vállaljuk, hogy új rendszert építsünk ki, teljeskörű tanácsadás, eszköz beszerzés és képzések, tréningek formájában.

Related posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük