MI A SAFETY? EHS MÁSKÉNT!

 

Legfontosabb értéknek a munkatársaink biztonságát és egészségét tartom. Magyarországon egyedülálló eszközökkel, munkamódszerrel és szakmai megközelítéssel dolgozom, új utakat és innovatív megoldásokat nyújtok, ami a munkatársak emocionális elkötelezettségén alapul
és célja a fenntartható biztonság.

Safety Audits System

Belső Audit Rendszer kidolgozása.

Safety tanácsadás

Testreszabott és megvalósítható, gyakorlati megoldások a partnereimnek.

Safety képzések

Elméleti és gyakorlati képzés a vállalat szakembereinek, dolgozóinak. 

Safety fordítás

Központilag kiadott belső szabályzatok, előírások szakértői fordítása.

Safety Connect Day

Élmény alapú munkatársi nap, az EHS értékeinek játékos közvetítése.

Safety marketing

EHS kampányok előkészítése, kivitelezése és koordinálása.
A „Safety Connect Day” program egy élmény alapú munkatársi nap, ami az EHS értékeit közvetíti a vállalat a munkatársai felé interaktívan és játékosan. A program alapelve, hogy a munkatársak a megszokott munkakörnyezetből és a napi feladatokból kiemelve, más nézőpontból ismerjék meg a különböző biztonsági kockázatokat, veszélyeket.

Az EHS témakörökhöz kapcsolt állomásokon forgószínpad szerűen haladva olyan fókuszált élményt kapnak a munkavállalók, mely növeli a Safety kultúra iránti elkötelezettséget és tudatosítja az egyéni felelősségvállalás és az egymásra való odafigyelés fontosságát. A programot az ügyfél igényére szabva töltöm meg tartalommal, a kivitelezés során pedig nagy hangsúlyt fektetek a környezet adta lehetőségek kihasználására.

A munkahelyi sajátosságokat figyelembe véve belső audit rendszer kidolgozásával segítem a fenntartható biztonság kialakítását a vállalatnál. A rendszer célja a nem biztonságos munkafolyamatok feltérképezése és preventív akciók meghatározása. Fontos, hogy a biztonságtudatos gondolkodásmód a vállalat minden szintjén megjelenjen. A felsővezetés teljes mértékű elköteleződésével és aktív részvételével, illetve a munkatársak bevonásával rövid távon megtérülő eredményeket lehet elérni. A belső auditok hatékony végrehajtásához kellő ismerettel és gyakorlattal rendelkező kollégák szükségesek. Vállalom az audit rendszer kidolgozását,  hatékonyságának mérését és az auditorok elméleti és gyakorlati képzését.
Célom a munkatársak bevonásával az elkötelezettség kialakítása a biztonságtudatosság iránt. Elméleti és gyakorlati képzés keretei közt segítem a vállalat munkatársainak fejlesztését EHS témákban. Vállalom a biztonsági kultúra változást támogató, új direktívák bevezetését előkészítő folyamatok lebonyolítását, valamint a jogszabályok által előírt munkavédelmi oktatási anyag elkészítését és megtartását a megbízó telephelyén. Az oktatást megelőzően felmérem az érintett cég tevékenységével kapcsolatos folyamatokat és a kockázatokat, ennek alapján állítom össze a cég specifikus oktatási anyagokat. Igény esetén kiemelt témakörök oktatását is vállalom, mint pl LOTO eljárás alkalmazása, magaskockázatú tevékenységek végzése stb.
A külföldi tulajdonú multinacionális vállaltok központilag kiadott belső szabályzatainak, formanyomtatványainak, előírásainak szakértői fordítását végezzük el, amit az ügyfél igényei szerint hazai környezetbe implementálok.
Testreszabott és megvalósítható, gyakorlati megoldások a partnereimnek, melyek gazdaságosak és biztosítják az elvárt eredményeket. Tartalmazza többek közt a „Kvázi balesetek” jelentési rendszer kiépítését és képzést az üzemeltetésre. A vállalatnál alkalmazott munkafolyamatok és körülmények figyelembevételével segítek a legoptimálisabb védőeszközök kiválasztását a jogszabályi előírásnak megfelelően.
Segítem az EHS kampányok előkészítését, kivitelezését és koordinálását önállóan, akár az ügyféllel együttműködve a kezdő lépéstől a kivitelezésen át a program zárásáig és kiértékeléséig. Lehetőség van egy adott témára – pl LOTO eljárás, kvázi balesetek jelentése – felhívni a munkavállalók figyelmét, vagy akár kultúra váltás előkészítésében is jelen tudok lenni, komplex javaslatokkal és megoldásokkal.
7057

Miért van szükség a biztonsági kultúra fejlesztésére?

 

Cél a NULLA baleset! Munkavégzés közben ne történjen olyan esemény, ami az egészségben károsodást okoz. Magyarországon 2013-tól a munkahelyi balesetek száma évről évre 16%-kal nő, pedig megfelelő tudatossággal és felelős magatartással a balesetek 90%-a elkerülhető!

 
Évente +16
Elkerülhető balesetek90
Balesetmentesség100
SZÓLLÁT GÁBOR
SZÓLLÁT GÁBORLeiter Werkinfrastruktur bei Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
A baráti beszélgetéseink során is sokszor felmerülnek a munkahelyen megoldásra váró feladatok. Örülök neki, hogy Jánossal ezeket átbeszélhetem, mert jól ismeri a rendszert és a munkamódszereket, amellyel a legtöbb nagyvállalat dolgozik. Mindig olyan ötletei vannak, vagy olyan kérdéseket tesz fel, amivel sokkal közelebb kerülünk egy napok óta megoldatlan probléma megfelelő megoldásához. Nem ismerek még egy olyan szakembert, aki ilyen jól kiismerné magát a Lean vagy a Safety világában! Ez úton is köszönöm az eddigi segítséged!
Tanácsadói szolgáltatás vállalatok számára SAFETY témakörben.Kapcsolat