MI AZ A PEOPLE?

 

Nehéz helyzetben vannak manapság a munkáltatók. A fluktuáció komoly költségekkel jár, nagy a teher a HR szakembereken szektortól függetlenül. A hatékony és elégedett munkavállalókhoz új szemléletmódra van szükség. Speciálisan a Blue Collar, vagyis a kékgalléros munkaerő képzésében, megtartásában és elkötelezettségének növelésében adok ügyfeleimnek kézzelfogható megoldásokat.

Kékgalléros képzés

Sok múlik azon, hogy a munkatársak beillesztésében és megtartásában milyen szerepet szánunk a vezetőknek

Munkatársi beillesztés

A megtartást és elkötelezettséget erősítő folyamat kialakítása elengedhetetlen pillére egy hatékony beillesztési programnak.

Ötletrendszer

Az ügyfeleimnek az egyszerű „ötletládán” jóval túlmutató, rendszerszintű megoldást kínálok

Teljesítményértékelés

A teljesítményértékelés megfelelő kivitelezése egy vállalat sikeres működésének az egyik kulcseleme.

Létszámoptimalizálás

A Lean módszertan a három alapkő kézbentartásával segít rövidtávon a munkakörök hatékonyabbá tételében az elkötelezettség megtartása mellett.

Elkötelezettség

Olyan módszerek kidolgozása, mellyel tartós változást és nem hangulatjavítást érünk el.
A közép- és műszakvezetők azok, akik közvetlenül találkoznak a gyártósoron dolgozó munkatársakkal, ezért kulcs szerepük van az eredményesség és az elkötelezettség fejlesztésében. Sok múlik azon, hogy a munkatársak beillesztésében és megtartásában milyen szerepet szánunk a vezetőknek, és hogy rendelkeznek-e az ehhez szükséges kompetenciákkal. Munkatársi szinten pedig a teljesség igénye nélkül a kommunikáció, az együttműködés, a konfliktuskezelés, a generációs ellentétek jelenthetnek napi szinten kihívást.
A fluktuáció egyik oka igen gyakran a próbaidő alatt távozó munkatársak felmondásából adódik. Az új munkatárs, ha úgy érzi, nem kap megfelelő támogatást a beilleszkedésben, elbizonytalanodhat, és rövid időn belül búcsút inthet a cégnek. Számos helyen csak az anyagi szempontok és a szakmai kibontakozás biztosítására helyeznek hangsúlyt, holott legalább ennyire fontos, hogy az új dolgozó megismerje a cég működési sajátosságait és kapcsolatrendszerét, hiszen ezek szolgálhatnak hosszú távon biztos alapul számára. A megtartást és elkötelezettséget erősítő folyamat kialakítása elengedhetetlen pillére egy hatékony beillesztési programnak.
A munkatársak fejlesztési javaslatainak, ötleteinek kiaknázása stratégiai fontosságú, mert a jó ötletekből születik az innováció. Egy innovatív vállalatnál a jó ötletek megvalósítása és elismerése egyrészt gerjeszti a vállalkozó szellemet, növeli a munkatársi elkötelezettséget és a megtartást. Másrészt az ötletek hatnak a mérőszámokra, javítják többek közt a biztonságot, a hatékonyságot és a minőséget. Az ügyfeleimnek az egyszerű „ötletládán” jóval túlmutató, rendszerszintű megoldást kínálok, ami segíti a munkatársak javaslatainak összegyűjtését, elbírálását, megvalósítását és az elismerést, jutalmazást.
A teljesítményértékelés megfelelő kivitelezése egy vállalat sikeres működésének az egyik kulcseleme.

Fontosnak tartom, hogy a fizikai dolgozók is bevonásra kerüljenek a vállalati teljesítményértékelő rendszerbe. Miért? Teljesítményértékeléskor alapvetően a munkavállaló eredményei, lehetőségei, erősségei és hiányosságai kerülnek előtérbe. Ezen felül viszont el tudjuk érni, hogy a munkatárs érezze, hogy számít a véleménye, javaslataival hozzá járul az üzlet sikeréhez és a valós teljesítmény különböző formában elismerésre is kerül. A jól kivitelezett értékelés elősegíti a munkavállaló megtartását és az elköteleződés növelését.

Célom, hogy olyan eszközökkel segítsem a partnereimet, mellyel elérjük, hogy a fizikai dolgozók felelősséget vállaljanak az eredmények eléréséért, hogy kezdeményezőkészségüket és ítélőképességüket bátran használják a munka során, és szükség szerint jó döntéseket hozzanak.

Munkaerőhiány és elvándorlás: mi lehet a megoldás?

Csökkenő létszám mellett, hogyan tartható meg a hatékonyság? Csökkenő létszám mellett növelhető-e a produktivitás úgy, hogy közben nem sérül a munkatársi elkötelezettség?

A választ a Lean filozófiában találjuk meg. Minden vállalat, cég és vállalkozás működésének három alapkövét a munkatársak, rendszerek és a folyamatok adják. A Lean módszertan a három alapkő kézbentartásával segít rövidtávon a munkakörök hatékonyabbá tételében az elkötelezettség megtartása mellett.

Az elkötelezettség annak a mértéke, hogy a munkavállalók mennyire odaadóak a szervezet iránt, és hogy önszántukból mennyi extra erőfeszítést, energiát, kreativitást és szenvedélyt hajlandóak beletenni a munkájukba. Célom, hogy olyan eszközökkel segítsem a partnereimet, mellyel tartós változást és nem hangulatjavítást érünk el.
7065

FIZIKAI DOLGOZÓK BEVONÁSA

 

Hogyan hat a kék gallérosok képzése és bevonása a teljesítményre és az elkötelezettségre? Amely vállalati kultúrában az elégedettség és a felhatalmazás is magas szintű, ott a munkavállalók teljesítménye nő, az árbevétel nő és a fluktuáció csökken. *Hay Group globális normatív adatbázisa alapján készült összefüggőségi tanulmányok alapján.

 
Teljesítménynövekedés +50
Fluktuációcsökkenés -54
Bevonás100
Lukácsi Zsolt
Lukácsi ZsoltSenior Üzleti Elemző, Appello Banking Software
Jánossal egy banki kollégáknak szervezett folyamatfejlesztési tréningen találkoztam először. Nem fűztem a tréninghez sok reményt, hiszen nem az volt az első, de először azt vettem észre, hogy nem a telefonom nyomkodom, majd fél óra elteltével azon kaptam magam, hogy egyenes háttal figyelek, és csüngök minden szaván. Szuper előadó, mindig pont annyi személyes érintettséget visz a szakmai részbe, hogy magunkénak érezzük az adott problémát, és közösen haladjunk a végkifejlet, egy jobb és hatékonyabb megoldás felé. Azt gondolom, mind a felkészültsége, mind a szakmai múltja meggyőzött minket akkor és ott. Bízom benne, hogy nem utoljára dolgoztunk együtt. Köszönjük!
TANÁCSADÓI SZOLGÁLTATÁS VÁLLALATOK SZÁMÁRA PEOPLE TÉMAKÖRBEN.Kapcsolat