Könyvek a polcomon – Gary John Bishop: Ne sz*rakodj, élj!

Őszintén nem tudom, hogy miért olvastam el ezt a könyvet. Talán a vulgáris cím fogott meg elsőre és ezért vettem a kezembe anno, a kedvenc könyvesboltomban. A lelkesedésem azonnal alábbhagyott, amint elolvastam a hátoldalt…újabb önsegítő és önfejlesztő könyv. Az utóbbi években sok cikket, blogot és könyvet olvastam a témában, de ezek nem hoztak az életemben átütő változást. Lehetséges, hogy valójában nem is akartam változni, talán azért, mert feketeöves halogató vagyok, sok a talán és a talány.

Belelapoztam és végül meg is vettem, amit így utólag egyáltalán nem bántam meg és szívesen ajánlom másoknak is a könyvet.

A szókimondó és beszédes című könyv írója pedig nem más, mint Gary John Bishop, aki évtizedeken át dolgozott személyi trénerként, és jelenleg egy nagyon menő blogoldalt üzemeltet. A tanácsadói, tréneri munka közben vette észre, hogy az ember legnagyobb ellensége önmaga. A könyve erről szól: válaszd el a gondolataid attól, aki vagy!

„Nem azonosulok a gondolataimmal, a tetteim vagyok.”

A mű könnyed és könnyen is olvasható, egyértelmű és lényegre törő. A fordítás is jól sikerült, az író humora is átjön az olykor komoly sorok közt. Ennek ellenére sértődősöknek mégsem való, ők kerüljék el, ezt maga az író is tanácsolja.

Ez a könyv azok számára ideális, akik úgy érzik a jelenlegi működésük zsákutca, vagy egyszerűen egy ésszerű változást akarnak hozni az életükben. 

A személyes felelősségvállalás jelentős szerepet játszik a könyv egészében. Mi, vagyis az olvasó, felelősek vagyunk a saját tetteinkért. Az igazán fontos pillanatokban, amikor ott a változtatás lehetősége személy szerint, szinte minden alkalommal kifogást találok: „de, én…hogy nem”.

Ugyanez a mindennapokban: Miért nem edzek? Miért nem játszom a gyermekeimmel? Miért nem beszélgetek őszintén a problémákról?  A kifogások használata akadályozza a cselekvésképességünket.

Mit mond Bishop a könyvében? Kifogások helyett azt kell mondanunk „én hajlandó vagyok..” és „én megoldom”. Ennyire egyszerű a képlet? Ennyire…

www.garyjohnbishop.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük